Koprová omáčka - recept

Mezi klasické české omáčky se nepochybně řadí omáčka koprová. Podle tohoto receptu bude opravdu dobrá koprová omáčka hotová snadno a rychle, ať již budete omáčku servírovat s hovězím masem nebo s vejci.


Počet osob:
4
Doba přípravy:
35 minut

Suroviny:

1500 ml vývaru z hovězího masa
50 g čerstvého nebo sterilovaného kopru
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
pepř
ocet
sůl

Postup vaření:

Základem koprové omáčky je světlá jíška. Nejdříve na rozehřáté pánvi nebo v hrnci rozpustíme 25 g másla, do kterého vmícháme mouku. Za stálého míchání chvíli smažíme a poté odstavíme. Dále si připravíme kopr. Čerstvý kopr opláchneme vodou ze sterilovaného slijeme nálev a následně kopr nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme zbylé máslo, do kterého přidáme kopr, který na másle podusíme. Poté přidáme připravený vývar, přivedeme koprovou omáčku do varu a vaříme přibližně čtvrt hodiny. Poté přidáme jíšku, omáčku krátce provaříme a nakonec ji podle chuti osladíme, okyselíme octem, opepříme a osolíme. Hotovou koprovou omáčku podáváme nejlépe s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Samozřejmě můžeme udělat i bezmasou variantu a místo masa podávat koprovou omáčku s uvařenými vajíčky.

Hodnocení receptu


<< Svíčková omáčka z Halali | Sýrová omáčka >>



Recepty jako Koprová omáčka:

Svíčková omáčka z Halali recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Sýrová omáčka recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Jednoduchá omáčka na špagety recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Rajská omáčka s hovězím masem recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Holandská omáčka recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Křenová omáčka recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší

Skvělá sýrová omáčka k masu recept
  • hnus
  • nic moc
  • průměr
  • hezké
  • nejlepší


Omáčka Recept.cz na Facebooku









© Omáčka Recept.cz - Recepty na omáčky